Το «TikTok» μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ

Αγωγή κατά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να υποβάλει η πλατφόρμα TikTok, με σκοπό να αντικρούσει την εκτελεστική εντολή, η οποία της απαγορεύει να επιχειρεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία το Σάββατο.

Οι ιθύνοντες της εν λόγω εταιρείας δηλώνουν ότι «διαφωνούν έντονα» με τις ανησυχίες που εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανησυχίες για τις οποίες στις 6 Αυγούστου έδωσε διαταγή απαγόρευσης της εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εντός 45 ημερών. Στη συνέχεια, έδωσε προθεσμία 90 ημερών για την εκποίηση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ.

«Αυτό που συναντήσαμε ήταν η έλλειψη μίας διάφανης διαδικασίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έδωσε προσοχή στα γεγονότα και προσπάθησε να εισέλθει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok και συνέχισε λέγοντας πως «για να διασφαλισθεί ότι το κράτος δικαίου δεν καταπατείται και ότι η εταιρεία και οι χρήστες μας αντιμετωπίζονται δίκαια, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αμφισβητήσουμε την Εκτελεστική Εντολή μέσω του δικαστικού συστήματος».

Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε σε ποιο δικαστήριο σκοπεύει να υποβάλει τη μήνυση, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταβάλει προσπάθειες για σχεδόν ένα χρόνο, ούτως ώστε να βρει μια λύση για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έδωσε τη διαταγή βάσει του νόμου του 1977 που επιτρέπει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως ανταπόκριση σε μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή», επιτρέποντάς του να μπλοκάρει συναλλαγές και να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία.

Το TikTok, που ανήκει στην ByteDance με έδρα την Κίνα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ και σε κάποιες άλλες χώρες.

Η Microsoft, επιβεβαίωσε δημόσια το ενδιαφέρον της να αγοράσει τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Άλλες εταιρείες, όπως η Oracle και το Twitter εμφανίζονται επίσης ως πιθανοί υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει την αγωγή αύριο, Δευτέρα,  ενώ επιπρόσθετα, μια αγωγή των εργαζομένων στο TikTok κατά της προτεινόμενης απαγόρευσης στις ΗΠΑ -ανεξάρτητα από την επίσημη νομική απάντηση της εταιρείας- αναζητά χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας crowdfunding.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Μίνα Γκάγκα – Πόσο οχυρωμένοι θα είμαστε σε έξι μήνες – Τι απάντησε η υπουργός

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, αναφέρθηκε στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, στην απόφαση των ειδικών...

ΚΙΝΑΛ – Τα εκλογικά τμήματα – Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ανοίγουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ. Σε...

Χρήστος Σαρτζετάκης – Στην εντατική με πνευμονία ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ» νοσηλεύεται από την Τετάρτη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Χρήστος Σαρτζετάκης, λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Χτες κρίθηκε αναγκαίο ο πρώην ΠτΔ...

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»

Το έργο του Πάπα Φραγκίσκου εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου κατά τη διάρκεια της προσφώνησής της στο Προεδρικό Μέγαρο. «Η ανιδιοτελής προσφορά στους...

Γυναικολόγος Κουτμερίδου – Δεν κάνουν το εμβόλιο – Ούτε 2 στις 10 έγκυες πελάτισσές μου δεν εμβολιάζονται στις Σέρρες

Βαθύτατα συγκλονισμένος για τον πρόωρο χαμό της Παρθένας Κουτμερίδου δήλωσε ο γυναικολόγος της Χρήστος Καρύδας. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, από τις δικές του πελάτισσες ούτε 2...

Σχετικές ιστορίες