«Βόμβα» Τσίπρα στο in: Ο Ανδρουλάκης να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον Δ. Μάντζο

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Δ. Μάντζου, ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιάτη και Ελένη Στεργίου και η οποία θα προβληθεί αύριο, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος Επικρατείας, Δημήτρης Μάντζος υπήρξε εκπρόσωπος fund απέναντι σε δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και σημείωσε: «Με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη». Τόνισε δε ότι θα περίμενε από τον κ. Ανδρουλάκη «μια γενναία απόφαση, να βγάλει τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο».

Αναλυτικά όσα ανέφερε για το θέμα ο κ. Τσίπρας:

«Στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό όταν υπερασπίζεσαι κάποιες αξίες και κάποιες αρχές, αυτό να το επιβεβαιώνεις και μέσα από την καθημερινότητα σου και την δραστηριότητά σου. Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο, γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και ορθώς, και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ. Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό. Στην πολιτική πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις αρχές και τις αξίες μας.

Το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο – ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη, όπου όλα τα αλέθει ο μύλος της σκοπιμότητας, πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε στην καθημερινότητα μας και στην πράξη μας.

Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθεσε ένα ερώτημα. Μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος

Η αρχή της σύγκρουσης έγινε μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μάντζο. Η Κουμουνδούρου ανέφερε:

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.

Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη».

«Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει δικηγόρος των οφειλετών. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δημήτρης Μάντζος, σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας:

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες.

Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία.

Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους.

Όφειλαν, όμως, να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

Η θέση του κ. Μάντζου

Ο Δημήτρης Μάντζος, που ήταν το πρωί στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε σχετικά και μεταξύ άλλων είπε ότι: «Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου».

Συγκεκριμένα, η πρώτη του αντίδραση ήταν να πει πως πρόκειται για «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές» και ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Το γραφείο συνεχίζει να χειρίζεται υποθέσεις», ισχυρίστηκε.

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Αυτό είναι δικόγραφο. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Εγώ, το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 3869 του 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει «δικηγόρος των οφειλετών ο Μάντζος».

Νέα απάντηση

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ με τη δική του ανακοίνωση για το θέμα επιβεβαίωσε ότι «ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση.

Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους.

Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Aναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες της πτώσης του ελικοπτέρου

Λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στην μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας όπου 24ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 52 μέτρων η...

Οικογένεια Αλβανών με τεράστια ποσότητα κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο «χτύπημα» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την κατάσχεση περισσοτέρων από 585 κιλών κοκαΐνης, σημείωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης...

Κλείνουν το ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

Σε αναγκαστικό κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ προχώρησε η κυβέρνηση. Η απόφαση βασίστηκε σε μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο...

Πρόσωπο-κλειδί για το μακελειό της Λούτσας συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε –για παράνομη οπλοκατοχή– τις τελευταίες ώρες πρόσωπο «κλειδί» για το μακελειό της Λούτσας που εικονίζεται και στην «επιδεικτική» φωτογραφία...

Φθορά της κυβέρνησης «δείχνουν» δύο νέες δημοσκοπήσεις

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, με παρεμφερή αποτελέσματα – με τις τρεις της χθεσινής (28/9) ημέρας  – τόσο για την κυβέρνηση όσο και για...

Σχετικές ιστορίες