Βρετανία : Η British Airways θέτει σε διαθεσιμότητα 36.000 εργαζόμενους

Η British Airways αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την εργασία σε 36.000 υπαλλήλους, από προσωπικό πληρώματος, έως το προσωπικό εδάφους, μηχανικούς και κεντρικούς υπαλλήλους, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έπαψε τις πτήσεις από τα αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο του Gatwick νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαπραγματεύεται με την ένωση Unite για περισσότερο από μία εβδομάδα.

10 SOS πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε ευρεία συμφωνία, αλλά πρέπει ακόμα να σφυρηλατήσουν κάποιες λεπτομέρειες, ανέφερε το BBC. Ένας εκπρόσωπος της BA δήλωσε: «Οι συνομιλίες συνεχίζονται».

Βάσει της συμφωνίας, μέχρι το 80% των υπαλλήλων της ΒΑ θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά κανείς δε θα απολυθεί. Στο Gatwick και στο αεροδρόμιο του Λονδίνου City, όλο το προσωπικό της ΒΑ δε θα δουλέψει αφού η αεροπορική εταιρεία σταμάτησε να πετάει από και προς τα δύο αεροδρόμια έως ότου τελειώσει η πανδημία.

Εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια στο Heathrow. Εκείνοι που πλήττονται θα λάβουν μέρος των μισθών τους μέσω του συστήματος διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης. Καλύπτει το 80% του μισθού με ανώτατο όριο τα £ 2,500 το μήνα.

Η αεροναυπηγική βιομηχανία έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης του κοροναϊού. Χιλιάδες μέλη προσωπικού αερομεταφορέων έχουν προσωρινά απολυθεί ή λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών.

Η μητρική εταιρεία της BA, η International Airlines Group (IAG), βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι άλλοι μεταφορείς.

Έχει παρατείνει ένα πιστωτικό αποθεματικό ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών κατά ένα χρόνο έως τον Ιούνιο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε € 9,3δις (£ 8,2δις) σε μετρητά, ισοδύναμα μετρητών και δάνεια.

Πηγή: theguardian.com

Η πρώτη δικτατορία σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι γεγονός

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Παραλλαγή Ομικρον – Τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά στο νέο στέλεχος

Η αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals Inc ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει αναπτύξει κατά του κοροναϊού ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι...

Κατηγορηματική διευκρίνιση από ΥΠΕΘΑ – Εξετάζεται και δεν έχει αποφασιστεί αποστολή δύναμης στο Σαχέλ

Δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με την πιθανή αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς το ζήτημα τελεί υπό εξέταση...

Eρχονται μεγάλες ποινές για τον ΠΑΟΚ – Ο μη έλεγχος και η ποινική ευθύνη για την Covid-19

Ποινές και από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται πως θα επιβληθούν στον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Άρη. Στη...

Παραλλαγή Ομικρον – Η εμβολιαστική ανισότητα άφησε περιθώριο για νέες μεταλλάξεις

Η εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Ομικρον, το οποίο εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού κατά...

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ – Πέθανε ο γιος της και πατέρας της Αγγελικής Ηλιάδη

Πέθανε ο γιος της Καίτης Γκρέυ και πατέρας της Αγγελικής Ηλιάδη. Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι συνθήκες του θανάτου του και η μητέρα του...

Σχετικές ιστορίες