Βρετανία: Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση στα συνδικάτα των υγειονομικών με αυξήσεις μισθών

‘Επειτα από μήνες απεργιών, η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε την Πέμπτη μια πρόταση για αυξήσεις μισθών σε ορισμένους κλάδους εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών, μια πρόταση που θα πρέπει να γίνει δεκτή, όμως, από διάφορα συνδικάτα.

Αυτή η πρόταση «περιλαμβάνει αύξηση αποδοχών για το έτος 2022/2023 και μια συμφωνία για αποδοχές για το έτος 2023/2024», ανέφερε η κυβέρνηση σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με το όργανο που είναι υπεύθυνο για τις αποδοχές στο NHS και το οποίο περιλαμβάνει μέλη συνδικάτων εργαζομένων.

«Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι αυτή αντιπροσωπεύει μια δίκαιη και λογική διευθέτηση, που αναγνωρίζει την αφοσίωση του προσωπικού του NHS, καθώς και τις ευρύτερες οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι του NHS στην Αγγλία θα λάβουν πρόσθετη αύξηση μισθών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Τι περιλαμβάνουν οι αυξήσεις

Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν πρόσθετο επίδομα 2% επί των αποδοχών τους για το τρέχον οικονομικό έτος (Απρίλιος 2022-Απρίλιος 2023), το οποίο προστίθεται στην προσαύξηση 4% που αποφασίστηκε αρχικά.

Θα λάβουν επίσης ένα εφάπαξ ποσό, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από την προϋπηρεσία τους, αλλά θα είναι τουλάχιστον 1.250 λίρες (1.425 ευρώ).

Τέλος, οι μισθοί για την επόμενη χρονιά (Απρίλιος 2023-Απρίλιος 2024) θα αυξηθούν κατά 5%.

Τα διάφορα συνδικάτα, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, πρέπει τώρα να υποβάλουν αυτή την πρόταση σε ψηφοφορία των μελών τους.

Το συνδικάτο Unite έχει ήδη επισημάνει ότι «δεν θα συνιστούσε» να το αποδεχτούν τα μέλη του. Αντίθετα, το συνδικάτο νοσηλευτών RCN ανακοίνωσε ότι «θα συστήσει στα μέλη του να ψηφίσουν υπέρ της έγκρισης αυτής της προσφοράς».

Απεργία μετά από… 100 χρόνια

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που απήργησαν αυτή την εβδομάδα και δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση.

Οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ζητούν αυξήσεις μισθών εδώ και μήνες, για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που ξεπερνά το 10% στη χώρα.

Οι νοσηλευτές έχουν απεργήσει πολλές φορές τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Εκπτώσεις σε τεκμήρια επαγγελματιών

Τη βεντάλια των εκπτώσεων και απαλλαγών από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών άνοιξε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης...

«Μας χωρίζει μόνο μία ίντσα»

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο ίδιος ο Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε πως το νέο νομοσχέδιο θα φράξει τις τεράστιες νομικές οδούς που...

Το σπίτι που είχε τη δική του ιστορία

Ηταν ένα γλυκό απόγευμα του Ιουνίου του 1989, όταν στο οικογενειακό σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη Γλυφάδα, υπήρξαν ασυνήθιστες προετοιμασίες. Λες και ήταν γάμος,...

Μια συνάντηση «καζάν-καζάν» και για τους δύο ηγέτες

Το «στεγανοποιημένο», όπως περιγραφόταν από κυβερνητικές πηγές που χαριτολογούσαν, πρόγραμμα τηρήθηκε. Τα χαμόγελα δεν έλειψαν. Ούτε τα χέρια στην καρδιά, ούτε οι διακηρύξεις περί...

Η ΑΕΚ και το ταβάνι της

Μέρες 2018 ζει η ΑΕΚ. Εχει κυριαρχήσει απόλυτα στον όμιλό της στο BCL, εξασφάλισε διά περιπάτου την πρόκρισή της στους «16» και δείχνει ικανή...

Σχετικές ιστορίες