Άδωνις Γεωργιάδης και οι Αναταράξεις για τις Απολύσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Προβληματισμό και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, που απολύθηκαν το 2018 και τώρα δικαιώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου έφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ότι ίσως οι απολύσεις τους να μην έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αν και ο υπουργός φαίνεται να έχει άλλη γνώμη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Γεωργιάδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ των απολύσεων, τώρα διαφοροποιείται όταν το θέμα αφορά προσωπικά του γνωστούς και συνεργάτες. Συγκεκριμένα, ξεσπάθωσε δημόσια όταν αντιλήφθηκε ότι ο Σταμάτης Πουλής, ένας από τους πρώην υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, επηρεασμένος από τις εξελίξεις, του εύχεται απλά να ήταν πιο συνεπής στις θέσεις που υποστηρίζει γενικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε επιθέσεις κατά του Παύλου Πολάκη, αποκαλώντας τον «φασίστα» σε συνέντευξή του. Αν και η έκρηξή του αναμένεται να πάρει μεγαλύτερη διάσταση, δεν είναι η πρώτη φορά που υπερασπίζεται τη θέση του μόνο όταν αφορά πρόσωπα με τα οποία διατηρεί στενές σχέσεις. Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί ερωτήματα για τη γενικότερη στάση του απέναντι σε ζητήματα απολύσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι αναφορές του Νίκου Παππά τονίζουν την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνει μια στρατηγική αναθεωρητισμού που βολεύει μια σειρά πολιτικών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον αντίποδα, η παρατηρούμενη ενδοκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται από πολλές πλευρές, με τον πολιτικό λόγο τους να ενισχύει την απογοήτευση των ψηφοφόρων. Αποκαλύψεις και επιθέσεις εναντίον προσώπων της Κεντροαριστεράς αποδυναμώνουν περαιτέρω την ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η γκάφα σχετικά με τις αναρτήσεις των Νίκης Κεραμέως και Άννας Διαμαντοπούλου, οι οποίες φαίνεται να καταγράφηκαν από την ίδια εταιρεία, γεγονός που οδηγεί σε αστεία σχόλια για την χρήση των social media από πολιτικούς. Η Διαμαντοπούλου έθεσε ερωτήματα για τη σοβαρότητα των αναρτήσεων και την προβολή της στο κοινό.

Εν τέλει, περασμένα λάθη, κυβερνητικές αντιφάσεις και πολιτικές κόντρες καθορίζουν το σημερινό πολιτικό τοπίο και η προσοχή παραμένει στραμμένη στις ενδεχόμενες εξελίξεις γύρω από τις απολύσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πηγή: documentonews.gr